Sipke 450 Sport

En av stambokens mest populära hingstar genom tiderna. Drömhäst-looken, lågt släktskap, hög ridbarhet!Sport. Kvalitet. Prestation.

Sipke 450 är en av de frieserhingstar som bidragit mycket till kvaliteten i aveln det senaste decenniet. Med sina anmärkningsvärda 51% star bedömning på visade avkommor och närmare 1000 betäckta ston håller Sipke en otroligt hög nivå. Han kommer från en hingstlinje med lågt släktskap, mycket rastypiska attribut och trevligt temperament- inte minst genom hans morfar som är sport preferent hingsten Anton 343.

 "Sipke 450 är ett bra komplement i Aftonmoras verksamhet och något av en kändis i frieservärlden på avelssidan vilket känns stort att få till Sverige. Hans oavbrutna popularitet påvisar den höga genomgående kvalitet han har i avel. Sipke 450 har perfekt spermakvalitet med kapacitet att betäcka ett stort antal ston per säsong. Hans höga 81 poäng i ridning på CO testerna, sportpredikat och hög ridbarhet hos sina avkommor gör att han känns helt rätt för vår marknad. Han är även en frieserhingst med allt man kan drömma om utseendemässigt.
- Sandra Åhs Sivertsen
Aftonmora Friesians
Namn
Sipke 450
Född
03-04-2005
Stolinje
50 (ster x ster pref x ster pref)
premie
Stambokshingst, Sport
stamtavla
e: Teade 392, sport x
Ulke 338, sport pref
u: Bewina W, ster (ster x pref x ster pref)
MAnkhöjd
167 cm
Avel
Sipke 450 togs in i avel 2009 och har närmare 1000 betäckningar på sitt CV. Lågt släktskap på 17.5% och så högt som 51% ster på sina visade avkommor!
Sipke 450 har drömhästlooken och ett helt härligt temperament fullt av självförtroende!


Sipke har en positiv inställning till det mesta, hans bästa gångart är den runda härliga galoppen.