Nya äventyr väntas denna Frieserhäst!

Lorenzo Sognatore af Aftonmora- valack född 2019, efter Mees 497 sport elite x Mewes 438 u. Imke Van´t Maarssens veen, åker imorgon till Holland för att förberedas inför ABFP test för sin pappa Mees 497. Lorenzo sålde vi som 1,5 åring men köpte tillbaka honom nu då han skulle säljas.

Det var väldigt roligt att se honom igen och vilken häst han har blivit! Stor och maffig som sin far- vi har inte mätt honom sen han kom till oss men ligger närmare 170 cm i mankhöjd. Lorenzo har visat sig vara samma underbara kille 2,5 år senare som han var redan som föl. Så cool, självsäker och med en dold powerknapp som vi tror kommer till sin fulla rätt nu när han påbörjar inridningen. Ska bli så spännande att följa honom! ABFP testet är ett fem veckor långt test där man rider och kör in hästen för att få en helhetsbedömning som sedan läggs till i statistiken på vad hingsten (pappan) nedärver till sina avkommor.

Den 13 Februari startar ABFP:n men Lorenzo åker redan imorgon till Holland där han påbörjar sin träning hos Grand Prix ryttaren Lisanne Veenje. Vi kommer uppdatera löpande om Lorenzos resa här på bloggen! Se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du information när ett nytt inlägg är uppe. Här signar du upp dig: Anmäl mig till nyhetsbrev

Grabbgänget 15 månader gamla, från vänster: Livigno af Aftonmora, Lorenzo Sognatore af Aftonmora, Jelmer fan Faerch

1 Comment

Leave a comment